Sammendrag fra Ukesgolf runde 21 (17.09.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 20. Sep 2024

Hei PDSK'ere!

SISTE runde av årets ukesgolf ble gjennomført på tirsdag, og for en kamp det var! Det var flere jevne klasser i år som førte til at den siste runden var avgjørende for mange. Eksempelvis lå undertegnede på en ukomfortabel tredjeplass før denne runden, og gikk inn for en heidundrende avslutningsrunde som med litt flaks kunne gi andreplass. Det fungerte dårlig da sniken jeg hadde bak meg i sammendraget ikke gir seg på tørre møkka og spiller som en helt! Dermed endte undertegnede sammenlagt på en fjerdeplass fremfor en potensiell andreplass. En utrolig artig kamp og vel fortjent fra spilleren som vil bli nevnt litt senere. 

Forholdene var ganske bra, og spesielt sammenlignet med de siste ukesgolfene vi har hatt. Det var hele 51 deltakere denne runden, og det er veldig gøy å se så sent i sesongen. 

Vi begynner med Open der det var hele 14 deltakere denne runden. Den tidligere nevnte sniken er Anders Kristian Westgård Pedersen som bestemte seg for å ta en liten tur hjem fra studiene og vise spillere i Grenland hvem som egentlig er sjef! En ekstremt sterk spiller og et voldsomt talent. Han spiller utrolige -11 på med to bogeys og får en vel fortjent 1017-rated runde! Som tilleggsinfo spilte han ukesgolf i Skien dagen etter og fulgte opp med en 1022-rated runde der. Fantastisk bra spilt! Undertegnede (Sondre Elle) tok rundens andreplass med -8 på runden. Jon Daniel Hegna Hagen klinker til med solide -6 på runden og tar rundens tredjeplass. Bra spilt!

I Dameklassen var det 3 deltakere denne runden. Mari Mo har allerede sikret seier i sammenlagten, men tar turen for å vise hvorfor. Hun spiller +14 på runden og tar rundens seier. Bra spilt gjennom sesongen, Mari! De neste to deltakerne stilte helt likt på poeng sammenlagt inn mot siste runde som gjorde denne runden helt avgjørende. Charlotte Holtsdalen og Elina Iversen kjempet til siste slutt om andreplassen sammenlagt, og rundene dems var ekstremt jevne. Charlotte Holtsdalen forsvarer andreplassen sin både i denne runden og sammenlagt med +22 på runden. Dette var kun ett kast foran Elina Iversen sin runde. For en kamp dere har gitt oss, og veldig bra spilt fra begge to!

I Viderekommende var det 8 deltakere denne runden. Jørgen Strømstad cruiser inn over målstreken med en råsterk -5 på runden. Førsteplass både denne runden og i sammenlagten. Bra jobba! Kevin Brettvik fortsetter å imponere og har allerede tatt steget fra nybegynner til viderekommende i løpet av sesongen. Han tar en fortjent andreplass med solide -2 på runden. Sondre Berdal tar dagens tredjeplass med +2 på runden. Bra spilt alle sammen!

I Nybegynner var det 10 deltakere denne runden. Joacim Oxum tar førsteplassen og leverer en knallsterk runde på +4. Bra spilt. Even Løfsgaard tar andreplassen med ny personlig rekord på banen og den høyeste rangerte runden hans så langt. Han spiller sterke +6 og sikrer seg tredjeplassen sammenlagt. Bra jobba! Rundens tredjeplass deles mellom Vegard Grindstuen og Marius Myrstrand som begge spiller gode runder på +7. Bra spilt!

I Master var det 10 deltakere denne runden. Terje Eriksen klinker til med en solid runde på -4 og tar en komfortabel førsteplass, og sikrer seg med dette tredjeplass sammenlagt. Bra jobba! Jon Henning Bergane spiller en god runde på -1 og tar rundens andreplass. Rundens tredjeplass deles mellom Magnus Skrabeklev og Finn Erik Einarsen som begge spiller solide runder på 0. Finn Erik spiller sin nest høyeste rangerte runde som er veldig bra! Gratulerer og godt spilt!

I Juniorklassen var det 6 deltakere denne runden. Finn Skrabeklev tar en overlegen førsteplass med en kruttsterk runde på -7. Han sikrer seg også førsteplassen sammenlagt. Veldig bra spilt gjennom sesongen Finn! Noah Reis Eriksen leverer også sterkt! Runden hans på -2 sikrer andreplassen denne runden. Eirik Grotnæss Einarsen spiller en solid runde på -1 og tar dermed rundens tredjeplass. Han sikrer seg også tredjeplassen sammenlagt. Veldig bra spilt av alle i junior denne sesongen. Gøy at vi har så mye ungt talent i klubben vår! 

_____________________________________________________________________________________________________

- Vi fikk en eagle på hull 14! Det tilhører sjeldenhetene. Apropos talentfulle juniors, Eirik Grotnæss Einarsen klinker til! Gratulerer!

- Hull 4 så kun to birdies denne runden. Anders Kristian Westgård Pedersen og Magnus Lie sanket disse. Bra jobba!

- Hull 7 spilte som det vanskeligste hullet med et snitt på 1,2 kast over par. Anders Kristian Westgård Pedersen og Sondre Elle sanket de to birdiene var på runden. Gratulerer til oss! 

- Kun 1 spiller satte putten fra DZ på hull 10. Det var Kai Kiønig Bortne. Bra putt! 

- Espen Lostdisc Esse ble vinner av CTP på hull 10. Gratulerer!




Sammendrag fra Ukesgolf runde 20 (10.09.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 13. Sep 2024

Hei PDSK'ere!

Denne runden var en real test av eget pågangsmot. Styrtregn, vindfullt og huttemei tu! Det skal ikke alltid være gøy. Allikevel dukket det opp 27 deltakere, og det er ekstremt sprekt! 

Vi begynner med Open der det var 5 deltakere denne runden. Jeg møtte rundens vinner på hull 13 under runden. Han ga meg en sårt nødvendig klem og sa "det eneste målet mitt i dag er å slå deg og Robert", og vet du hva Andreas Mathiassen?! Det gjorde du! Med utrolige -9 på runden i et vær som tilhører Vestlandet ga du juling til hele feltet! Gratulerer med en sinnsyk runde! Andreplassen gjør som han stort sett pleier å gjøre, og det er å spille bra! Jesper Braathen klinker til med dønn solide -6 på runden. Undertegnede (Sondre Elle) tar til takke med rundens tredjeplass med -3 på runden. 

Vi fortsetter med Dameklassen der det kun var 1 deltaker denne runden. Elina Iversen tar dermed en meget behagelig førsteplass. Deltakere eller ei spiller hun +20 noe som under forholdene vi ble servert er meget sterkt. Godt jobbet! 

I Viderekommen var det 8 deltakere denne runden. Jonas Budal Kostamo leverer sterkt og tar førsteplassen med +1 på runden. Det spekuleres i om hans nordnorske aner gir han fordeler under værforhold som dette. Kun en teori foreløpig, og uansett veldig godt spilt! Andreplassen deles mellom Jørgen Strømstad og Ardian Bujupaj som begge spiller solide runder på +2. Kun ett kast bak der igjen finner vi Theo Olsen på fjerdeplassen. Viderekommen har virkelig vært jevn i år og det er veldig gøy å se! 

I Nybegynnerklassen er det ensomt som Magne Strimp som er eneste deltaker denne runden. Han dermed en behagelig seier med sin runde på +14

I Master var det 7 deltakere denne runden. Jon Espen Kolstad briljerer feltet og tar seieren med sterke -2 på runden. Andreplassen går til nok en deltaker med nordnorske aner, nemlig Vidar Halvorsen. Hans solide runde på sikrer andreplassen med god margin. Teorien om "nordinger" og fordel i drittvær styrkes! Magnus Skrabeklev ror inn tredjeplassen med en solid runde på +5

Til slutt er det Juniorklassen der det var 5 deltakere denne runden. Førsteplassen deles mellom Finn Skrabeklev og Noah Reis Eriksen som begge stempler inn sine respektive runder på +6. Tredjeplassen går til Eirik Grotnæss Einarsen som spiller +9 på runden. 

_______________________________________________________________________________________________________

- Vi fikk en ace denne runden. Lars Johansen setter sin første ace noensinne med et vakkert kast som ikke hadde noen andre planer enn å gå rett i kurv! Hull 12 var hullet som ble acet. Gratulerer Lars! (Aceguden Vidar Halvorsen stod tilfeldigvis på teepad på hull 16 så det er mulig det er noe black magic derfra). 

- Hull 7 så kun 1 birdie denne runden, og det var det Jørgen Strømstad som klarte! Bra jobba!

- Kun 1 spiller satte putten fra DZ på hull 10 denne runden. Puttekongen heter Noah Reis Eriksen! Bra putt! 




Sammendrag fra Ukesgolf Runde 19 (03.09.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 6. Sep 2024

Hei PDSK'ere!

Fysj for et vær vi hadde denne runden. En god dose vind og alt for mye regn, men fortsatt mange deltakere. Det kreves litt for å stoppe denne gjengen fra å kaste plastikk! 

Denne runden var det totalt 27 deltakere som pakket seg inn i regntette klær og klare til kamp!

Vi begynner med Open der det var 8 deltakere denne runden. Resultatmessig kan det se ut som at Robert Madsen og Jesper Braathen spilte på en annen dag enn det resten av oss gjorde. Førsteplassen deles mellom dem der de begge klarte å spille utrolige -7 på runden. Det er bra jobba! Andreas Mathiassen gjør også en solid figur der han stempler inn en solid runde på -3 og dermed tar rundens tredjeplass! 

Dameklassen kunne skilte med 2 deltakere denne runden. To deltakere som kjemper iherdig om andreplassen sammenlagt for årets ukesgolf. Elina Iversen spiller en solid runde på +20 og stikker av med rundens førsteplass. Bra jobba! Andreplassen går til Charlotte Holtsdalen som smeller til med en god runde på +23. Veldig jevnt mellom disse to spillerne, og det er både gøy og spennende å se kampen mellom disse to krigerne!

I Viderekommen var det 7 deltakere denne runden. Theo Olsen trekker det lengste strået og spiller en meget solid runde med forholdene tatt i betraktning. Han tar førsteplassen med -1 på runden. Like bak finner vi Omar Martin Mortensen som tar rundens andreplass med en solid runde på 0. Klassen fortsetter å være jevn som rakkern i da Jørgen Strømstad tar tredjeplassen med +1 på runden. Kun to kast som skiller førsteplass fra tredjeplass. Godt kjempet! 

I Nybegynner var det bare 3 deltakere denne runden. Mats Gulliksen smeller til med en sterk runde på +8 og tar denne rundens førsteplass. Magne Strimp havner bare et par knepp bak med sin gode runde på +10, men må nøye seg med en andreplass denne runden. Lars Roar Omlandseter tar rundens tredjeplass med +15 på sin runde. Godt spilt alle sammen!

Over til Master der det var 6 deltakere denne runden. Terje Eriksen leverer sterkt og tar en solid seier med -3 på runden. Stian Sandersen fortsetter med pallplasseringer og tar rundens andreplass med en sterk runde på -1. På tredjeplass finner vi Jon Espen Kolstad med på runden. 

Vi avslutter med Juniorklassen der det kun var 1 deltaker denne runden. Denne seieren skal du få Simon Johnsen. Konkurrenter eller ei leveres det en respektabel runde på +8 og en vel fortjent seier. 

_______________________________________________________________________________________________________

- Det er sjeldent det kun blir 2 birdies på Hull 6, men det var tilfellet denne runden. Robert Madsen og Theo Olsen ordnet det! Bra jobba!

- Hull 16 så kun 1 birdie denne runden. Det var i all beskjedenhet undertegnede som rappet den! 

- Denne runden var det 0 birdies på hull 4,5 og 7. Det pleier ikke å være flust med birdies på disse hullene, men sjeldent at det ikke finnes noen!

- Det var kun 1 deltaker som satte putten fra DZ på hull 10: Felix Marshall Thorkildsen, du er flink til å putte!