Åpningsdugnad Kjølnes 29-30.juni

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 20. Jun 2024

Vi jobber mot åpning av banen på Kjølnes 1. juli. For å få til det er vi avhengig av god innsats 29 og 30. juni.

Vi kjører dugnad 10-16 begge dager. 

Hva skal gjøres?
Montering av kurver (15 av stolpene er allerede på plass)

Noe rydding av fairway

Montere port til hull 2 (rammeverket er ferdig snekret)

Rammen til porten på hull 2 ble snekret på onsdag.

Sette opp OB-pinner og montere mando-planker

Jones OB-pinner må plasseres ut

Og helt sikkert en del småting..

Skulle vi ha stor kapasitet kan vi sette ut flere teepads (rammer er ferdig snekret)


Møt opp! Vi trenger medlemmer (og andre) som stiller opp om banen skal bli åpnet til tiden.

Påmelding via idrettenonline.

Vi serverer pizza:)




Sammendrag fra ukesgolf runde 8 (19.06.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 19. Jun 2024

Vær hilset, PDSK'ere!

I runde 8 av ukesgolfen var det hele 61 deltakere! Jeg troor dette er rekord for antall påmeldte i år, men uansett er det et solid antall spillere som møtte opp til den ukentlige kampen på banen! Været vi ble servert var nesten kjempebra, med unntak av et heftig og heldigvis kortvarig regnskyll iløpet av runden. Endelig er bagtags tilbake i spill også! Disse kan kjøpes i forkant av ukesgolfene og gir litt ekstra konkurranse både under konkurranserunder, men også på treningsrunder om man ønsker å utfordre et annet klubbmedlem. Mer info om bagtags kan fås ved å spørre arrangementsutvalget på ukesgolfene.

Vi begynner med Open der det var 18 deltakere denne runden. Undertegnede tar en etterlengtet pallplass for første gang denne sesongen med en runde på -7. Strålende fornøyd med dette! Hakk i hel finner vi en som ikke er fremmed for podiet og det er Jesper Braathen som slenger inn en sterk runde på -6. Det fortsetter å være jevnt i toppen da Robert Madsen tar rundens tredjeplass med en god runde på -5. Det har vært veldig mange unike vinnere av ukesgolfene så langt i år som er veldig gøy å se. Hvem som helst kan ta seieren om dagen og man må virkelig kline til for å klamre til seg en plass på podiet! Håper trenden fortsetter!

Videre til Dameklassen var det 4 deltakere denne runden. Kristina Sofie Aass Edvardsen tar en overlegen seier i dag og stempler inn en kruttsterk runde på +15. Hennes høyeste rangerte runde på Heistad så langt. Gratulerer! Elina Iversen tar en solid andreplass denne runden. Med hennes gode runde på +23 skaper hun god avstand ned til tredjeplassen. Charlotte Holtsdalen stikker av med rundens tredjeplass med sin runde på +29. Charlotte setter birdien på hull 17 i dag som er en meget solid birdie å ta med seg, og er forøvrig den eneste i dameklassen som tar en birdie denne runden. Bra jobba!

Over til de Viderekommende. Her var det 9 deltakere denne runden. Det er Sondrenes dag, og vinneren i viderekommende er Sondre Berdal som klinker til med en fantastisk runde på -4. Hans nest høyeste rangerte runde som sikrer han førsteplassen med god margin! Andreplassen denne runden går til Lars Johansen som smeller til med en solid runde på 0. Kai Kiønig Bortne sniker til seg tredjeplassen med en sterk runde på +3.

I Nybegynnerklassen var det 7 deltakere denne runden. Mats Gulliksen sikrer seg en knepen men solid førsteplass med sin sterke runde på +8. Han tar ingen birdies på runden, men minimerer antall bogeys i forhold til resten av feltet som er vel så imponerende. Godt jobba! Isak Bjørknes Gjerstad ligger like bak førsteplassen, men må ta til takke med en solid andreplass med sin gode runde på +9. Dette er kun hans 3. registrerte runde på Metrix, og han kaprer allerede podiumsplasser! Pass opp! Podiumsjakten for Sondrene fortsetter da Sondre Eikeland tar denne rundens tredjeplass med en god runde på +11. Han leverer sin høyeste rangerte runde så langt! Gratulerer!

Klassen med det største feltet denne runden er Masterklassen med hele 19 deltakere! Skiensgutta kommer marsjerende denne runden, og øverst troner Even Selander med sin solide runde på -5. Med et så og si plettfritt scorekort med kun én bogey på hull 18 sikrer han seg en komfortabel førsteplass! Leder av Skien frisbeeklubb Jon Espen Kolstad kaprer andreplassen denne runden med en god runde på -2. Undertegnede hadde gleden av å kjempe mot denne rutinerte rakkern som under mesteparten av runden hadde stålkontroll! Rundens tredjeplass går til Kristoffer Johansen som med sin solide runde på +2 spiller sin høyeste rangerte runde så langt! Gratulerer og bra jobba!

I dag sparer vi det beste til slutt, og det er Juniorklassen. Kun 4 deltakere her i dag, men det stopper ikke gutta i vekst! Finn Skrabeklev knuser hele feltet i dag med sin dønn solide runde på -9. 12 birdies på runden, 1 birdie fra 1000 rating på runden og en sterkt overbevisende seier! I tillegg hans høyeste rangerte runde så langt! Gratulerer! Eirik Grotnæss Einarsen tar en god andreplass med sin runde på +1. Undertegnede hadde gleden av å spille med Eirik denne runden som i all hovedsak hadde full kontroll, men endel svært uheldige hendelser på runden. Husk at kastene var gode selv om resultatene var ufortjent! Rundens tredjeplass går til en som ikke er fremmed for podiet, nemlig Noah Reis Eriksen som stempler inn sin gode runde på +4. Godt spilt alle sammen.

_______________________________________________________________________________________________________

- Hull 7 så ingen birdies denne runden, og spilte ikke overraskende som det vanskeligste hullet denne runden. 1,5 kast over par i snitt. 

- 33 av 61 spillere bommet øya på hull 10 denne runden, og det var ingen som satte putten fra DZ. Allikevel var hull 10 det hullet med nest flest birdies denne runden (23 stk). 

- Denne runden var det 4 hull som spilte under par i gjennomsnitt. Hull 1,2, 12 og 15. 




Sammendrag fra ukesgolf runde 7 (11.06.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 14. Jun 2024

Hei godtfolk! 

Det er duket for sammendrag fra den 7. runden av ukesgolfen, og dette er muligens den villeste runden av dem alle så langt! Folk gikk helt bananas med eksempelvis 2 ace på runden, to runder på tosifret minus. Hva mer kan man ønske seg?!

Denne runden var det 55 deltakere klare for å kjempe med både nebb og klør. Klassene var jevne og rundene sterke!

Vi begynner med Open der det var 20 deltakere denne runden. Espen Lostdisc Esse går fullstendig amok på banen og høster hele 11 birdies som gir han en ellevill runde på -10. Dette er Espens første 1000+ rangerte runde. Gratulerer! Andreplassen er på ingen måte langt bak. Kun ett kast skiller og det er Anders Kristian Westgård Pedersen som klinker inn en dønn solid runde på -9! På tredjeplass havner Felix Marshall Thorkildsen med sin sterke runde på -7! Det er skyhøyt nivå denne runden. Bra spilt alle sammen!

Videre over til Dameklassen var det 5 deltakere denne runden. Mari Mo fortsetter storspillet og trives best med førsteplasser. En dønn solid runde på +5 sikrer rundens førsteplass med god margin! Bra jobba! Andreplassen denne runden går til Kristina Sofie Aass Edvardsen som leverer en kjemperunde på +16! Hennes foreløpig høyest rangerte runde på Heistad! Gratulerer! Elina Iversen ligger hakk i hel på Kristina og med kun ett kast bak andreplassen tar hun rundens tredjeplass! En sterk runde på +17 der! Hun tangerer rekorden sin på høyest rangerte runde denne runden! Bra spilt!

I Viderekommen er det 11 deltakere i denne runden. Chillikonge, bryggemester og plastikkskjener Lars Johansen klinker til med en kruttsterk runde på -1 og tar dermed en vel fortjent førsteplass! Også han tangerer sin høyeste registrerte runde blant de siste 16 turneringsrundene på Metrix. Gratulerer! Kun ett kast bak finner vi Sondre Berdal med sin solide 0-runde som holder til en komfortabel andreplass. Noen knepp nedenfor lusker Øyvind Thorbjørnsen Nielsen med en sterk runde på +2. Han kaprer en god tredjeplass denne runden.

I klassen Nybegynner var det 6 deltakere denne runden. Øverst troner Mats Gulliksen med en dønn solid runde på +5. Han tangerer sin høyeste rangerte runde denne runden. Bra jobba! Mats sin solide runde skaper endel rom ned til andreplassen som spilte +10, og plassen tilhører Joacim Oxum. En komfortabel andreplass etter en god runde. Rundens tredjeplass går til Jan Erik Taylor som klinker inn sin høyeste rangerte runde. Han stempler inn en solid runde på +14! 

I Masterklassen var det 12 deltakere denne runden, og også her er det skyhøyt nivå i dag! Terje Eriksen går i likhet med Espen Lostdisc amok på banen og høster birdies som om de var på salg! Med en bogeyfri runde og 10 birdies sikrer Terje seieren med en vill runde på -10! Verner Jenssen skal heller ikke kimses av med sin knallsterke runde på -6. Med kun en bogey styrer han seg kontrollert inn på andreplassen. Jon Henning Bergane sikrer tredjeplassen med en sterk runde på -4. Nivået er høyt og det er gøy å se!

Til slutt er det juniorklassen der det var særdeles beskjedent oppmøte. Kun 1 deltaker og det var Simon Johnsen. Han tar sin letteste førsteplass noensinne med sin gode runde på +6

_______________________________________________________________________________________________________

- Det var 2 ace på runden. Felix Marshall Thorkildsen acet hull 8. Gratulerer! Kim Vonka Nilsen acet nok en gang, denne runden hull 15. Gratulerer!

- Kun 1 spiller av 34 spillere satte putten fra DZ på hull 10. Spilleren som klarte å redde par er Sander Svardal! Nice putt!

- Espen Esse, Felix Marshall Thorkildsen og Terje Eriksen var de eneste spillerne som klarte å hente birdie på hull 4! Gratulerer! 

- Anders Kristian Westgård Pedersen var spilleren som tok flest birdies på runden! Med en 3x bogey spilte han -9 på runden, og hentet dermed hele 12 birdies! En solid fuglejakt der! 




Sammendrag fra ukesgolf runde 6 (04.06.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 5. Jun 2024

Nok en runde spilt betyr nok et sammendrag! Ludvig fra Flåklypa ville nok holdt på hatten og meldt nordavind fra alle kanter, og det med god grunn! Denne runden ble spilt under kraftig vind som i teorien burde ha gitt noe lavere scores, men gjengen som spilte har virkelig prestert under de utfordrende forholdene! Knallbra spilt alle sammen!

Hele 56 spillere møtte opp klar til kamp! Veldig gøy at vi har såpass mange deltakere konsekvent hver tirsdag. Kudos til alle!

Vi begynner med Open der det var 19 deltakere denne runden. Det må i dette tilfellet være lov til å melde at denne spilleren spilte en egen klasse denne runden. Burde spilt i Open+ kanskje. Sander Svardal leverer en helt bajas runde, og med forholdene tatt i betraktning blir bragden kun mer unik! -11 på runden og en soleklar førsteplass til denne karen. Bra spilt! Det skal sies at andreplassen ikke ligger veldig langt bak. Jesper Braathen leverer en knallsterk runde på -8 og tar komfortabelt andreplassen. To knepp nedenfor lusker Oskar Lunde med en dønn solid runde på -6. Om jeg skulle tippet på forhånd hvordan topp 3 ville sett ut ville jeg ikke turt å tippe såpass solide resultater. Bra spilt!

Vi beveger oss videre til Dameklassen der det var 3 deltakere denne runden. Mari Mo trives fortsatt på topp og leverer en super runde på +5. Dette er hennes høyeste rangerte runde registrert på de siste 16 turneringene hennes. Godt spilt! På andreplass finner vi ei som heller ikke er fremmed for podiumsplass lenger, og det er Charlotte Holtsdalen. En solid runde på +21 holder akkurat til andreplassen! Like bak finner vi Elina Iversen med en veldig god runde på +23. En veldig spennende kamp mellom Charlotte og Elina denne runden! Godt spilt alle sammen!

I Viderekommen var det 10 deltakere denne runden og ekstremt jevnt! Kun 8 kast skilte mellom første -og sisteplass. Førsteplassen denne runden ble delt mellom Sondre Berdal og Martin Lillesund Veholt som begge stempler inn en knallgod runde på +1. Kun ett kast bak havner Jonathan Lillenes på tredjeplassen med sin solide runde på +2. Bra jobba!

Over til klassen Nybegynner der det var 5 deltakere denne runden. Even Løfsgaard tar en knepen men solid førsteplass med sin gode runde på +11. Han høyeste rangerte runde med nesten 100 poeng over egen rating. Fantastisk! Kun ett kast bak lurer Emil Hermansen Kolstad med sin solide runde på +12. Emil setter også ny PR i rangerte runder med nesten 100 poeng over egen rating! Knallbra spilt! Kun to kast bak Emil finner vi Sander Todal som virkelig har funnet flyten og stadig vekk havner på podiet. Blir spennende å følge med videre på utviklingen til denne spilleren!

I det litt eldre og vise hjørnet populært kalt Masterklassen var det 14 deltakere denne runden. Øverst troner Stian Sandersen med en kruttsterk runde på -6. Han tangerer sin høyeste rangerte runde denne runden! Veldig bra spilt! På andreplassen finner vi kongen av Skien, Jon Espen Kolstad med sin solide runde på -3! Kun to kast bak havner Terje Eriksen som leverer en god runde på -1. Bra spilt!

Siste klassen ut er Juniors der det var 5 deltakere denne runden. En klasse det virkelig er spennende å følge med på om dagen. Mye jevnt og godt spill. Øverst på pallen denne runden har vi Eirik Grotnæss Einarsen som ikke er fremmed for å ta førsteplasser under ukesgolfene. Hans sterke runde på +1 holder til en knepen seier denne runden. Simon Johnsen og Noah Reis Eriksen jaget bak med kun ett kast mindre enn Eirik, og deler dermed denne rundens andreplass. Bra spilt! Kun ett kast bak der igjen finner vi Finn Skrabeklev. Det er jevnt og veldig gøy å følge med på! 

_______________________________________________________________________________________________________

- Hull 4 så kun en birdie denne runden. Spilleren som oppnådde dette var Martin Lillesund Veholt! Veldig bra birdie under disse forholdene!

- Hull 5 så i likhet med hull 4 kun en birdie. Denne fuglen var det Sander Svardal som snappet til seg! Også en veldig bra birdie å hente! 

- Hull 6 spilte likt som hull 15 denne runden. Begge hullene spilte 0,1 kast under par i snitt. 

- Ikke overraskende spilte hull 4 og 5 som de vanskeligste hullene denne runden. Hull 4 spilte i snitt 1,3 kast over par, og hull 5 spilte 1,5 kast over par. 




Sammendrag fra Trilogy Challenge 2024!

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 3. Jun 2024

I helgen braket det løs bokstavelig talt! Ikke bare lyn og torden, men også selveste Trilogy Challenge 2024. Må sies at det er et fantastisk konsept, og etter min mening en av de artigste turneringene iløpet av året. 

Værprognosene var meldt litt så som så, og det fikk turneringen dessverre erfare. Det ble fullført en av to runder så dette sammendraget vil ta for seg runde 1. Sikkerheten kommer først, så at runde 2 ble avlyst tenker jeg i dette tilfellet er vel og bra.

Allikevel var det hele 35 spillere som møtte opp klar til kamp, og hver spiller med 3 totalt ukjente discer som ble testet og brukt!

Spilleren som brukte discene aller best denne runden var Anders Kristian Westgård Pedersen som dundret til med utrolige -6 på runden! Utrolig sterkt spill fra Anders som virkelig har skutt i været etter overgangen til Open! Andreplassen går til Jesper Braathen som ligger hakk i hel med sin solide runde på -5. På en tredjeplass finner vi Oliver Halliday med en sterk runde på -3

Det ville vært utrolig spennende med en runde 2 for å se om noen ville klart å jage etter toppen, men det får vi ha til gode! Veldig bra at det ble fullført iallefall en runde. 

Ettersom at dette blir et meget kort sammendrag vil det bli nevnt noen utmerkelser fra runde 1 som er uavhengig av plassering:

- Kim Aakre spiller en dønn solid runde på -2. Dette er med 3 helt nye discer og han spiller en runde som er rangert 908, nesten 100 poeng over nåværende rating! Bra jobba!

- Oddgeir Kolseth viser at han har ingen problemer med de nye discene og Acer hull 2. Fantastisk! 

- Mari Mo gir beng i om det kun er en klasse som spilles i Trilogy Challenge og knuser store deler av feltet med en knallsterk runde på +4. Kult at du jekker ned gutta litt!

- Dan Roar debuterer i offentlig turnering under Trilogy Challenge 2024! Veldig sporty og vi håper å se deg videre på ukesgolfer og andre turneringer i regi av PDSK. 

- Simon Johnsen plasserer som beste junior i klubben med en solid runde på +4 og en delt 12. plass! Bra jobba!

- Lars Johansen og Jone Tørnqvist spiller to veldig gode runder på +3 og deler plassen med 3 meget habile spillere med rating på godt over 900! Sprekt spill! 

_______________________________________________________________________________________________________

- Hull 5 så kun 1 birdie på turneringen og det var Matheo Arca! Gratulerer!

- Hull 7 så kun 2 birdier på dagen. Spillerne som klarte dette var Anders Kristian Westgård Pedersen og Tommy Jacobsen! Gratulerer!

- Det var 13 av 35 spillere traff øya på hull 10, og det var kun to spillere som satte putten fra DZ! Mesterputterne er Marco Ulriksen og Petter Sandbukt. Bra putta!






Sammendrag fra ukesgolf runde 5 (28.05.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 3. Jun 2024

Hei PDSK'ere!

Den femte runden av ukesgolf er gjennomført. Heistad serverte gode doser med regn uten at det ser ut til å stoppe gjengen fra å konkurrere. Hele 36 spillere møtte opp, og det er imponerende i været som var!


Vi begynner med Open der det var 9 deltakere denne runden. Sander Svardal som er født med en vanlig høyrehånd og en kanon som venstrehånd gjør rent bord denne runden, og leverer en helt drøy runde på -9! Fantastisk spilt uansett, ekstremt fantastisk spilt under forholdene! Vi skal ikke langt ned i score før vi finner Jon Daniel Hegna Hagen som smeller til med en dønn solid runde på -6. I tillegg acet han hull 1 som er en veldig kul ace å få! Gratulerer! Forhandspesialisten Thomas Olsen tar tredjeplassen med en god runde på -4! Thomas sin kontroll på forehand er helt vinvittig. Bare å passe seg for den de kommende turneringene!

Vi fortsetter med Dameklassen der podiet allerede er satt grunnet kun 3 deltakere. Mari Mo fortsetter storspillet sitt og klinker inn en dønn solid runde på +12. Det går rykter om en 50 meter throw-in med forehand for en birdie på hull 16! Steike ta, godt jobba! Andreplassen går til Kristina Sofie Aass Edvardsen med klinke solid runde på +26. Hennes tredje høyeste rangerte runde i disse forholdene, det er godt jobba! På tredjeplass finner vi Elina Iversen med en god runde på +31. Dette er hennes høyeste rangerte runde noe som er imponerende! Det kan se ut til at damene digger regnværet.

Over til Viderekommen der det var 5 deltakere denne runden. Ardian Bujupaj fortsetter å storspille under ukesgolf og gjør intet unntak her. En knallsterk runde på sikrer seieren med god margin! 5 kast bak finner vi Jonathan Lillenes som tar en god andreplass denne runden. Bra spilt! På tredjeplass denne runden finner vi kongen av chili, Lars Johansen. Han klinker til med en god runde på +7 og sikrer seg den siste plassen på podiet!

I klassen Nybegynner var det 6 deltakere denne runden. Øverst på tronen finner vi Sander Todal med en kruttsterk runde på +8. Hans nest høyeste rangerte runde. Bra spilt! På andreplass denne runden finner vi Emil Hermansen Kolstad med en sterk runde på +14. Bra levert fra Skiensgutten! Kun to kast bak Emil havner Daniel Trahaug med en god runde som sikrer han tredjeplassen denne runden. Dette er hans første registrerte runde på Metrix. Godt jobbet å debutere med pallplass! 

Videre til Masterklassen der det var hele 10 deltakere! Oliver Halliday leverer en sterk runde på -2 og sikrer seg førsteplassen! Ikke langt bak ligger Jon Espen Kolstad og lurer med sin gode runde på 0. På tredjeplassen kun ett kast bak Jon Espen finner vi Verner Jenssen med en bra runde på +1

Sist men ikke minst Juniors! Her var det 3 deltakere denne runden. Finn Skrabeklev er fortsatt i medvind om dagen og imponerer uke etter uke! Han sikrer seg førsteplassen med en knallgod runde på -3. Noen knepp nedenfor finner vi Simon Johnsen med en god runde på +3. Dette sikrer han andreplassen med kun ett kast. For like bak Simon havner Eirik Grotnæss Einarsen med sin gode runde på +4. Godt spilt alle sammen! 

_______________________________________________________________________________________________________

- En ace kan fint nevnes to ganger i et sammendrag; så gratulerer med ace på hull 1 Jon Daniel! Legendene sier kastet var direkte på kurv hele veien til den falt i bøtta! 

- Denne runden hadde hull 5 (3) flere birdier enn hull 9 (2). Spillerne som kaster langt og sikret seg birdiene var Sander Svardal, Jon Daniel Hegna Hagen og Thomas Olsen! 

- 15 spillere av 36 traff øya på hull 10, og det var kun Anders Kristian Westgård Pedersen som satte putt fra DZ. Bra putta!